STEM Etkinliklerimiz

Okulumuzda, öğrencilerimizin 21 YY becerilerini kazanmalarını ve gelişen çağa ayak uydurmalarını sağlamak amacıyla disiplinler arası çalışabilecekleri STEM faaliyetleri yürütülmektedir.

30.05.2022 821

ETKİNLİK 7:DAILY ROUTINES MATCHING GAME

Öğrencilerimiz ile İngilizce dersinde oyun ile öğrenme yöntemini kullanarak;günlük rutin işlerin İngilizcesi ile eşleştirme oyununu oynadılar. Böylece kalıplaşmış olan günlük rutin işlerin İngilizce karşılığını eğlenerek öğrendiler. Ayrıca bu oyun çocukların görsel hafızasının gelişmesine yardımcı olurken oyun esnasında İngilizce diyalog kurma becerileri gelişmiştir. Öğrencilerimiz iş birliği içerisinde çalışmasını tamamlamışlardır.

ETKİNLİK 6: ŞEHRİMİZİ KORUYORUZ, KULEMİZİ TASARLIYORUZ

Öğrencilerimize Fen bilimleri dersinde '' Eski çağlarda yaşayan bir kabile yöneticisi olduğunuzu hayal edin ve size bağlı yüzlerce kişi ile uzun bir göç sürecinden sonra bulduğunuz düzlük bir ovaya şehrinizi kuracaksınız. Fakat çevre yerleşim yerlerinde yaşayan kabilelerden şehrinizi korumanız gerekmekte ve şehri çevreleyen 4 temel kule bulunmaktadır.'' hikayesi verilerek;yüksekliği en az 40 cm, taban alanı 20x10=200 cm'2 olacak ve depremde yıkılmayacak şekilde tasarlamaları istenmiştir. Öğrencilerimiz fen bilimleri dersinde matematik alan hesabı bilgisini kullanarak kule tasarlamışlardır.

ETKİNLİK 5: WEATHER CONDITIONS AND EMOTIONS

Öğrencilerimiz İngilizce dersinde '' Ülkenize farklı iklim kuşağından gelen yabancı bir misafir geldiğini düşünün. Ona hava durumunu,hava durumuna uygun kıyafetleri ve o hava durumunda hissettiğiniz duyguları açıklamak isterseniz ne yapardınız? '' hikayesi verilir. Öğrencilerin bu hikaye üzerine diyalog oluşturmaları istenir. Oluşturacakları diyalog için coğrafi bilgilerini, doğa olayları terimlerini kullanmaları beklenirken aynı zamanda öğrencilerde metin oluşturma, iletişim kurma ve yabancı dili etkin kullanma becerilerinin gelişmesi beklenir.

ETKİNLİK 4: ENVIRONMENT and POLLUTION

Öğrencilerimize İngilizce dersinde '' Çevre kirliliği, Plastik atıklar ve gereksiz kullanılan poşetler '' ile ilgili bir video izletildi. İzledikleri videodaki problem tespit edildi. Nihai sonuç olarak plastik poşet kullanımının çevre kirliliğine yol açtığı ve canlı yaşamını olumsuz etkilediği çıkarımı yapıldı. Bu çıkarıma dayanarak,insanların çevre konusunda bilinçlendirilmesi ve poşet kullanımının azaltılması gerektiğini ,yerine bez torba kullanımının problem çözümünde önemli rol oynayacağını düşünen öğrencilerimiz , Sosyal Bilgiler ve Fen Bilgisi dersinde öğrendikleri bilgilerini ve fikirlerini kullanarak bez torbalar üzerine çizdikleri görseller ve yazdıkları sloganlar ile çevre konusunda farkındalık yarattılar .

ETKİNLİK 3: DAILY ROUTINES

Öğrencilerimiz İngilizce dersinde yabancı bir ülkeye gittiğinde farklı kültür ve dil problemine çözüm bulmak ve o ülkede kolaylıkla günlük yaşamını sürdürmek için gerekli olan ifadeleri kullanma becerisini geliştirir.

ETKİNLİK 2: HAVANIN GÜCÜ

Öğrencilerimiz hava direnci ve havanın itici gücünü farkederler. Havanın itici gücünden yararlanarak hava ile çalışan araçlar tasarladılar ve modelini yaptılar.

FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENİ

31-05-202231-05-202231-05-202231-05-202231-05-202231-05-202231-05-202231-05-202231-05-202231-05-202231-05-2022

31-05-2022

ETKİNLİK 1: KARANLIĞA SON VER

Öğrencilerimize ; anne babasına ev işlerinde yardımcı olan, okul derslerinde başarılı olan; fakat oturduğu mahallaede çok fazla elektrik kesintisi yaşayan bir öğrencinin hikayesi okutulur. Bu hikayede öğrencinin elektrik kesintisinden nasıl etkilendiği tartışıldı. Bu problemleri nasıl çözecekleri yönünde fikirler üreten öğrencilerimiz fikirlerini tasarımlara döktüler.